Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Alți 478 de angajați care…

Alți 478 de angajați care s-au infectat cu Covid-19 la serviciu vor primi câte 16 mii lei. Printre beneficiari – angajați din domeniul justiției, apărării, afacerilor interne și sistemul medical

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au anunțat miercuri că alți 478 de angajați care s-au infectat cu COVID-19 la serviciu vor primi indemnizații unice în valoare de 16 mii lei. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului din 12 august.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor anunță că vor aloca din Fondul de intervenție al Guvernului 7,792 milioane lei pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Potrivit Hotărârii Guvernului, de indemnizații unice în valoare de 16 mii lei vor beneficia 487 de persoane angajate în domeniul justiției, apărării, afacerilor interne, în sistemul medical și alte autorități/instituții bugetare și instituții medico-sanitare publice care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Potrivit ministerului Finanțelor, până în prezent 1690 de persoane au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

ZdG a scris vineri, 7 august, că 1611 angajați din sistemul medical au beneficiat de îndemnizații în valoare de 25 de milioane de lei după ce s-a constatat că aceștia s-au molipsit de Covid-19 la locul de muncă. În total însă, până la data de 7 august 2020, în sistemul medical au fost înregistrate 3459 de cazuri de îmbolnăvire a angajaților cu Covid-19.

Cifrele se conțin într-un răspuns elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) remis în adresa deputatei Ruxanda Glavan. Instituția a refuzat să ofere însă detalii despre funcțiile deținute de persoanele din sistemul medical infectate cu Covid-19, dar și despre instituțiile medicale pe care aceștia le reprezintă.