UPDATE/ Suma pentru care a fost privatizată S.A. Tutun CTC

Societatea pe Acțiuni „Tutun CTC” a fost vândută, iar noul proprietar este „Le Bridge Corporation Limited” LTD. Deși tranzacția de vânzare a 90,81% din acțiuni, care aparțineau statului, a avut loc acum două săptămâni, Agenția Proprietăți Publice a făcut publică informația abia astăzi, 24 ianuarie, la câteva ore după ce informația a apărut în unele surse media.

UPDATE. Acțiunile statului din S.A. „Tutun-CTC” (90,81%) au fost privatizate de Î.C.S. ”LE BRIDGE CORPORATION LIMITED” S.R.L, contractul fiind încheiat la 11 ianuarie 2019. Suma tranzacției este de 167 761 000 lei (mai puțin de 10 milioane de dolari), care a fost achitat în bugetul de stat, precum și alte taxe si impozite stabilite de legislație. 

„Cumpărătorul acțiunilor statului din societatea respectivă și-a asumat obligații privind: dezvoltarea și eficientizarea activității societății prin implementarea tehnologiilor și introducerea utilajelor performante; păstrarea profilului de activitate și a mărcilor comerciale; menținerea numărului locurilor de muncă a personalului calificat și asigurarea securității muncii și alte obligații specifice; aplicarea legislației privind protecția mediului înconjurător și respectarea restricțiilor de mediu stabilite de autoritățile competente ale Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Agenției Proprietății Publice.

Cumpărătorul pachetului de 90,81% din acțiuni, „Le Bridge Corporation Limited” LTD, activează pe teritoriul R. Moldova în trei domenii diferite: Le Bridge Corporation Limited – Distribuţie, Le Bridge Duty Free – cu 8 puncte de magazine duty free şi – Sandriliona – fabrica de îngheţată. În industria tutunului, „Le Bridge Corporation” LTD colaborează cu mai multe branduri internaționale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *