Eurovision 2019: Lista primelor zece țări care au acces în marea finală

Ieri, 14 mai, a avut loc prima etapă a celei de-a 64-a ediție a concursului Eurovision. Pe scena de la Tel Aviv au ieșit reprezentanții a 17 țări, însă doar 10 dintre aceștia au reușit să se califice în marea finală a concursului.

Lista primilor zece finaliști:

1. Grecia
2. Belarus
3. Serbia
4. Cipru
5. Estonia
6. Republica Cehă
7. Australia
8. Islanda
9. San Marino
10. Slovenia

Cea de-a doua semifinală a concursului va avea loc joi, 16 mai. Pe scenă vor urca reprezentanţi din 18 ţări. Zece dintre care se vor califica în marea finală de sâmbătă.

Pe lângă cele zece țări desemnate câștigătoare ale primei semifinale, și următorii 10 interpreți din cea de-a doua semifinală, în finală mai sunt înregistrate automat încă cinci țări. Este vorba de Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania, care se califică automat pentru că oferă cele mai mari contribuţii financiare organizatorului concursului. Totodată, în finală se va regăsi și Israelul, în calitate de ţară organizatoare.

R. Moldova va fi reprezentată în acest an la Eurovision de către interpreta Ana Odobescu, care va evolua pe scena de la Tel Aviv pe 16 mai.

Foto: billboard.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *