Azi, se desfăşoară festivalul „Mărțișor” la Paris

Ambasada Moldovei de la Paris, împreună cu asociațiile moldovenești,organizează azi,6 martie, festivalul „Mărțișor”. Potrivit organizatorilor, evenimentul are drept scop să reunească diaspora din Franța sub semnul tradițiilor strămoșești, transmite IPN.

Invitata specială a festivalului este interpreta de muzică populară și specialistul principal al Centrului Național de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) de la Chișinău, Silvia Zagoreanu.

„În anul 2013, România, alături de Moldova, Bulgaria și Macedonia, au depus dosarul „Mărțișor” pe lista Patrimoniului Imaterial al Umanității UNESCO. Este îmbucurător faptul că moldovenii nu își uită rădăcinile. Oriunde s-ar afla, poartă cu ei tradițiile neamului, iar mărțișorul se înscrie cu siguranță printre simbolurile naționale”, a spus Silvia Zagoreanu, specialist principal CNCPPCI.

În cadrul festivalului, asociațiile moldovenești vor organiza expoziții de artizanat, iar creatori din România și Moldova vor organiza o defilare de modă cu simboluri și ornamente tradiționale.

Festivalul „Mărțișor” va avea loc în incinta teatrului „Le passage vers les Étoiles” din Paris. Biletul de intrare pentru adulți este de 15 euro, iar pentru copiii de până la 12 ani – 7 euro.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Simion

    Replica pentru MartiSHOR, organizat cu negru baniSOR de catre IsraeliSOR asezat biniSOR de catre Plaha-VladiSHOR in troniSOR caldiSOR ot SHORhei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *