Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Muzeul Național de Istorie a…

Muzeul Național de Istorie a Moldovei își sistează temporar activitatea. După accidentul de la Căușeni: „Oferim angajaților noștri timp pentru reabilitare și primirea îngrijirilor medicale”

Sursa foto: FB/Muzeul de Istorie

Muzeul Național de Istorie a Moldovei își sistează temporar activitatea în legătură cu accidentarea mai multor angajați ai muzeului în gravul accident rutier din 26 aprilie, de la Căușeni, anunță administrația muzeului luni, 29 aprilie. Muzeul Național de Istorie a Moldovei va fi închis în perioada 29 aprilie – 6 mai 2024.

Urmare a tamponării autoturismului Nissan cu autocarul în care se aflau 46 de angajați ai Muzeului Național de Istorie al Moldovei, șoferul autoturismului a decedat la locul accidentului, iar 16 persoane din autocarul răsturnat au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

„În contextul accidentului rutier produs la 26 aprilie, în care angajații Muzeului Național de Istorie a Moldovei se întorceau dintr-o deplasare din raionul Căușeni, vă aducem la cunoștință că Muzeul Național de Istorie a Moldovei va fi închis în perioada 29 aprilie – 6 mai 2024.

Măsura respectivă este una necesară pentru a oferi angajaților noștri timp pentru reabilitare și primirea îngrijirilor medicale personalului Muzeului Național de Istorie a Moldovei internat în spitalele din Căușeni, Anenii Noi și Chișinău.

În numele întregului colectiv al Muzeului Național de Istorie a Moldovei, aducem sincere mulțumiri tuturor celor care ne-au transmis mesaje de susținere și încurajare în aceste momente dificile. Apreciem înțelegerea voastră”, este mesajul administrației muzeului.

Accidentul a avut loc în apropierea localității Grigorievca. La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un bărbat de 48 ani, șoferul autoturismului de marca Nissan, s-a tamponat frontal cu un autocar condus de un bărbat de 56 ani, care transporta 46 de pasageri. Autocarul la comandă se întorcea din excursie.