Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Muzeul Național de Artă își…

Muzeul Național de Artă își redeschide aripa renovată

Astăzi, 4 noiembrie, începând cu ora 18:00, va avea loc evenimentul de inaugurare a Expoziţiei permanente de Artă Naţională şi repunere în circuitul public a sediului central „Dadiani” al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, după încheierea lucrărilor de renovare.

Finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare al sediului central „Dadiani” a fost posibilă grație sprijinului financiar în valoare de un milion de euro acordat în august 2016 de Guvernul României în baza Memorandumului semnat între Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Autorul proiectului de renovare este arhitectul Gheorghe Bulat.

Edificiul şi-a păstrat elementele arhitecturale din 1901, când a fost dată în exploatare clădirea fostului gimnaziu de fete, fondat de principesa N. G. Dadiani. Construit după un proiect al arhitectului Alexandru Bernardazzi şi specific stilului neoclasicist cu elemente gotice, acest edificiu rămâne un model al arhitecturii civile de la sfârşitul sec. XIX – începutul sec. XX.