Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   În Australia „a plouat” cu…

În Australia „a plouat” cu milioane de păianjeni

Milioane de păianjeni mici au căzut din cer în Australia, alarmând locuitorii ale căror proprietăți au fost brusc acoperite cu o pelerină țesută de aceștia, anunță National Geographic. Potrivit specialiștilor, astfel de ploi cu arahnoide sunt destul de frecvente, fiind o formă mecanică de transport prin aer al păianjenilor.

Luna aceasta, ploaia torențială cu păianjeni din regiunea de sud a țării este doar cel mai recent exemplu de fenomen cunoscut sub numele de „ploaie cu păianjeni” sau, în unele cercuri, sub denumirea de „părul îngerului” din cauza firelor mătăsoase pe care păianjenii le lasă în urma lor.

„Acest mod de a călători este un comportament frecvent folosit de către mulţi păianjeni. Ei se caţără la înălţimi relativ mari și apoi eliberează pânza lor de mătase. Acest lucru se întâmplă în jurul nostru tot timpul. Noi doar nu-l observăm. Motivul pentru care oamenii, de obicei, nu observă acest comportament ingenios al păianjenilor este că ei nu fac acest lucru în același timp și nu aterizează în același loc”, a declarat Todd Blackledge, un profesor de biologie la Universitatea din Akron în Ohio.