Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Filmul „Te iubesc, Ion și…

Filmul „Te iubesc, Ion și Doina”, proiectat la Dublin

Filmul documentar „Te iubesc, Ion și Doina”, o producție OWH Studio (2014) în regia Leontinei Vatamanu, producator Virgiliu Mărgineanu, a fost proiectat la Dublin în cadrul unei actiuni comune de comemorare a marilor artiști organizată în mai multe capitale și orașe din Europa, SUA, Canada. 

La eveniment au participat peste 50 de persoane. Proiecția filmului a fost precedată de un minut de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața în tragicul accident de la București. Am fost onorați de prezența E.S. Doamna Ambasador al României in Irlanda, Manuela Breazu care a transmis un mesaj de sustinere Comunității Basarabenilor și a vorbit despre profunzimea emoțiilor trăite la ascultarea pieselor interpretate de regretații artiști.

Participând la toate evenimentele ce au marcat procesul de renaștere al poporului nostru, lansând piese de un profund patriotism ei devin simbol al cântecului de libertate și a celor mai sacre aspirații ale românilor din stânga Prutului. Când te gândești la Doina și Ion tresari de parcă cineva iți pune tricolorul în mână și te îndeamnă să iubești și să simți românește. Au știut să-i facă fericiți pe cei din jur, și-au dăruit sufletul, inima, talentul celor care au avut nevoie de sprijin. Astazi ei nu mai sunt, dar a rămas cântecul lor.
Filmul a fost urmărit cu lacrimi în ochi . Pe parcursul celor 100 de minute Ion și Doina au coborât printre noi, le-am simțit prezența și îndemnul de a continua promovarea idealurilor naționale.

Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Basarabenilor Moldova Vision în colaborare cu Acțiunea 2012 și Blocul Unității Naționale. Cu această ocazie aducem sincere mulțumiri regizoarei Leontina Vatamanu și producatorului Virgiliu Mărgineanu pentru generozitate și susținere necondiționată la realizarea proiectului în mai multe orașe ale lumii.Este un film cu un puternic impact emoțional care ne răscolește sufletul și ne lasă un mare regret față de pierderea lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.