Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Expoziția „Lumina din umbre”, semnată…

Expoziția „Lumina din umbre”, semnată de două artiste din R. Moldova, este vernisată în incinta Institutului Cultural Român din București

Expoziția „Lumina din umbre”, semnată de artistele de peste Prut, Galina Vieru și Natalia Yampolskaia, este vernisată la București, în incinta Institutului Cultural Român, în perioada 2-30 aprilie, se anunță într-un comunicat joi, 4 aprilie.

Duetul cromatic este o continuare a proiectului „Lumile femeii”, ce a fost prezentat publicului de la Viena în 2023, la Sediul ONU și ICR.

Galina și Natalia sunt membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Palmaresul artistic al lor cuprinde o serie întreagă de expoziții personale, de participări în cadrul proiectelor internaționale de artă, premii și lucrări în colecții publice și private din întreaga lume.

„Seria de lucrări semnate de cele două plasticiene, își propune să arate publicului larg că dincolo de frumusețea exterioară a femeii se ascunde o imensitate de trăiri, ce modelează fiecare anotimp interior.

Presiunea timpurilor pe care le trăim, le-a motivat pe creatoare să aducă pe scena prezentului Lumina generată de Artă. Să țese prin culori și trăiri, prin căutări și emoții, partea luminoasă a vieții noastre.

Tocmai prin artă, femeia – artist a sec. XXI poate sublinia laturile esențiale ale existenței umane, chemând spre dragoste, armonie și pace. Mai sus de toate scenariile și contrastele civilizațiilor, femeia înalță continuitatea vieții, conexiunea cu natura, iubirea, iar între bătăile inimii, femeia din orice cultură a lumii îl poartă pe Dumnezeu”, se menționează în comunicat.

Expoziția cuprinde lucrări ce reflectă subiecte inspirate din universul feminin.

Vernisajul a avut loc pe data de 2 aprilie în sediul ICR București, aleea Alexandru nr.38, sector 1.

Expoziția va dura până la 30 aprilie.