Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Un bărbat care în ultimele…

Un bărbat care în ultimele săptămâni ar fi hărțuit mai multe copile din sectorul Buiucani a fost reținut de poliție

Sursa foto: mama uneia dintre fetele hărțuite

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, care ar fi hărțuit în ultimele săptămâni mai multe eleve din clasele primare din școlile din sectorul Buiucani, a fost reținut de poliție marți, 9 aprilie. Bărbatul este cetățean străin și a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției.

Surse ale ZdG afirmă că bărbatul obișnuia să urmărească fetele în plină stradă. Acesta a reușit să intre într-o școală primară unde ar fi hărțuit o elevă în vestiar. Poliția a fost sesizată în repetate rânduri de părinții copiilor hărțuiți. Bărbatul a fost reținut în sectorul Botanica, unde acum două zile ar fi agresat o minoră în scara unui bloc.

Părinții și profesorii au fost atenționați pe grupurile de viber să fie prudenți și să însoțească copiii spre și dinspre școală.

„Dragi părinți, vreau să vă zic ce i s-a întâmplat fetiței mele şi încă unei fetițe de la noi din clasă. Joi când veneau de la engleză, fetele s-au reținut 10 minute la terenul de joacă din curtea școlii de engleză. Un bărbat s-a așezat lângă ele și se uita ciudat, le-a făcut din ochi.

Fetele au înțeles că ceva nu este în regulă şi s-au ridicat şi au pornit spre şcoală. El s-a pornit după ele. Fetele au început să alerge și el a alergat după ele până în fața şcolii. Când a văzut că fetele au intrat pe teritoriul şcolii – a plecat. Am ajuns la școală la o diferență de cinci minute. După o cotitură fetița mea l-a văzut şi mi l-a arătat. Am reușit să-l fotografiez”, este mesajul unei mame, speriată de experiența prin care a trecut al ei copil.

„În sectorul nostru a apărut o persoană care hărțuiește fetițele. Persoana din imagine a intrat în  școala primară și a hărțuit o fetiță în vestiar. Vorbiți cu copiii să fie atenți și  nu lăsați copiii  fără supraveghere. La noi s-a legat de două fetițe din clasa a 3-a. S-a fugărit după ele, noroc că era lume. Iată și fotografia lui. L-au recunoscut fetele. Fiți prudenți”, se spune într-un alt mesaj.

„Privitor la această persoană care astăzi a fost denunțată la Poliție – trebuie să fim prudenți. În sectorul Buiucani a mai fost observat lângă altă instituție, pe lângă fetițe, care au alertat părinții. Câțiva băieți din clasa noastră mi-au relatat astăzi că l-au văzut în parcul Alunelul. Am vorbit cu copiii despre prudență și să fie cât mai atenți”, este mesajul unei învățătoare de clasele primare.