Suită de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale, organizate de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează o serie de evenimente cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

Astăzi, 15 ianuarie, începând cu ora 12:30, în holul Sălii cu Orgă din Chişinău, va avea loc lansarea CD-ului de poezie „Mihai Eminescu. Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată” şi un recital poetico-muzical pe versuri eminesciene. CD-ul conţine o selecţie de poezii eminesciene în interpretarea actorului Nicolae Jelescu, pe un fundal sonor original asigurat de compozitorul Viorel Burlacu.

Mâine, 16 ianuarie 2018, la Sala cu Orgă, începând cu ora 17:00 va avea loc lansarea albumului fotografic Republica Moldova. Chişinău. Cultural (ed. Princeps, 2017), în prezenţa autorului Ioan Mânăscurtă.

Lansarea albumului fotografic va fi urmată de un concert de muzică clasică, începând cu ora 18:00, susținut de Orchestra Naţională de Cameră a Sălii cu Orgă sub bagheta maestrului Cristian Florea, Corul Naţional de Cameră a Sălii cu Orgă condus de Ilona Stepan şi soliştii: Ana Strezeva (orgă), Ion Negură (flaut), Ştefan Negură (nai) şi Radu Banariuc (vioară). În program vor fi interpretate creaţii de Bach-Florea, Vivaldi, Bizet-Waxman, Verdi-Singelee, Bartok, Enescu şi Porumbescu.

Tot pe 16 ianuarie, ora 15:30, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” va fi organizată o expoziție specială de pictură, a tinerilor artişti plastici Victor Frimu şi Radu Negru.

Sursa: http://icr.ro/chisinau

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *