Ethno Jazz Festival – muzica ce te trezește

În perioada 22-24 septembrie, ora 18:00, se va desfășura cea de-a XVI-a ediție a Ethno Jazz Festival, cel mai renumit festival de jazz din Moldova.

Patru orașe (Chișinău, Cahul, Soroca Tiraspol), nouă formaţii din 14 ţări ale lumii, trei zile de concerte în Chişinău, muzicieni consacraţi, un program select şi ca de obicei – cei mai buni dintre cei mai buni – toate acestea sunt surprizele pe care ni le-au pregătii organizatorii evenimentului.

La Chișinău, festivalul se va desfășura la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Prețul biletelor variază de la 70 la 220 de lei. Amintim că prima ediție a Ethno Jazz Festival a avut loc în anul 2002.

PROGRAM:

Vineri, 22 septembrie


Sâmbătă, 23 septembrie

 • Viva Flamenco! (Poland) – (Michal Czachowski – chitara; Grzegorz Skiba – chitara; Michal Zak – flaut; Jan Kubek – cajon, percutie)
  Liderul grupei Michal Czachowski are 12 premii pentru,,Cel mai bun album al anului” in 2005, 2006 2014; premiul FRYDERYK 2006, Premiile al Ministerului Culturii din Polonia.


Duminică, 24 septembrie

 • Omar Sosa, Joo Kraus duo (Spain/Cuba, Germany) – (Omar Sosa – pian; Joo Kraus – trompeta)
  Omar Sosa din 2002 a primit 7 premii GRAMMY pentru succesele sale discografice
  Joo Kraus este câștigatorul premiului „Echo jazz“ ca „Cel mai bun trompetist anului 2012”
 • MozuluArt (Austria) and Kaiser band (Moldova) – Blessings “Nqo” Nkomo – voce ; Vusa Mkhaya – voce ; Dumisani “Ramadu” Moyo – voce, percutie ; Roland Guggenbichler – piano)
  Solistului grupei MozuluArt a fost acordat Austrian World Music Award 2015!

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *