Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SPPS: „Afirmațiile aduse precum că…

SPPS: „Afirmațiile aduse precum că „un ofițer SPPS a bruscat presa” nu corespund realității, or, ofițerul SPPS în niciun caz „nu a bruscat sau împins” jurnalistul”

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a venit cu un comentariu referitor la incidentul din această dimineață, după ce unei jurnaliste de la un post de televiziune i-a fost restricționat accesul de către reprezentanții serviciului de pază, bruscând-o, să adreseze întrebări președintelui R. Moldova, Igor Dodon, și șefei Legislativului, Zinaida Greceanîi.

SPPS, într-o declarație de presă, susține că jurnalista, prin încercarea de a adresa întrebări conducerii statului, „nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta perimetrul de securitate instituit”, iar informația precum că a fost bruscată „este inacceptabilă şi denigratoare în adresa instituției”.

„Astăzi, 02 iulie 2020, în timpul unei misiuni de protecție organizată la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, un reprezentant mass-media nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta perimetrul de securitate instituit, fapt care a condiționat întreprinderea unor acțiuni de limitare a accesului de către ofițerul SPPS. Afirmațiile aduse precum că „un ofițer SPPS a bruscat presa” nu corespund realității, or, ofițerul SPPS în niciun caz „nu a bruscat sau împins” jurnalistul.

În contextul dat, SPPS califică informaţiile difuzate în mijloacele media privind subiectul vizat ca fiind inacceptabile şi denigratoare la adresa instituţiei. Respectăm opinia societăţii civile, dar considerăm oportun abţinerea de la declaraţii emotive şi interpretări eronate, care, nefiind verificate, induc în eroare opinia publică şi ştirbesc din imaginea Serviciului și a instituţiilor statului”, se arată într-un comunicat al SPPS.

SPPS precizează că în calitate de autoritate în domeniul securităţii statului, specializată în asigurarea securităţii persoanelor beneficiare de protecţie de stat, instituția îşi va aduce „aportul la realizarea sarcinilor şi misiunilor atribuite prin lege într-o manieră profesionistă, echilibrată şi la cel mai înalt nivel”.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de joi, 2 iulie, după ce oficialii au mers să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu prilejul celor 516 ani de la decesul domnitorului.

Vedeți și: