Principală  —  IMPORTANTE   —   Sergiu Litvinenco: „Vasile Bolea ar…

Sergiu Litvinenco: „Vasile Bolea ar face un bine țării dacă s-ar opri din câștigat bani ilegali și ar număra banii șefului său – Dodon”

Vicepreședintele PAS, deputatul Sergiu Litvinenco a comentat sesizarea pe care deputatul socialist Vasile Bolea a transmis-o ANI, CEC și Procuraturii Generale referitor la verificarea averii Maiei Sandu. Litvinenco respinge acuzațiile aduse de Bolea și îi sugerează acestuia să verifice averea șefului său, Igor Dodon.

„Evident că Vasile Bolea nu crede că Maia Sandu poate trăi cu 6000 de lei pe lună din bani câștigați cinstit, când șeful său Dodon trăiește cu 100 000 de lei pe zi din banii statului. Vasile Bolea își face griji că Maia Sandu nu are milioane în cont ca dânsul sau ca alți socialiști milionari? Vasile Bolea – omul care a luat 500 de mii de lei prin operațiunea ”Bahamas”, nu i-a declarat, fiind pasibil de răspundere penală –, se îngrijorează că Maia Sandu rămâne cu tot mai puține resurse financiare?”, se întreabă deputatul PAS.

Litvinenco spune că Vasile Bolea ar face mai bine să ceară verificarea averii lui Igor Dodon „care toata viața a fost funcționar cu salariu de la stat, dar are castele și vile, și mașini luxoase, și conturi grase. Pe Vasile Bolea nu-l deranjează că șeful său, Dodon, a făcut averi ilegale pe spatele cetățenilor? Că a furat și a sărăcit oamenii?”, a mai adăugat deputatul PAS.

Deputatul socialist, Vasile Bolea a trimis un demers la ANI, CEC și Procuratura Generală în care vorbește de necorcondanțe între sumele delarate în declarațiile de avere ale Maiei Sandu și declarațiile privind cheltuielile lunare ale liderei PAS și cere verificarea acestora.

În ultima perioadă, deputații socialiști trimit demersuri la ANI de verificare a averilor colegilor săi din Parlament. Anterior, deputatul Grigore Novac, care are pe rol un proces cu ANI pentru neconcordanțe în declarația sa de avere, a depus 2 solicitări la autoritate în adresa lui Dumitru Alaiba și a Veronicăi Roșca, iar Vasile Bolea pe numele lui Petru Frunză și a lui Sergiu Sîrbu. Recent, un alt deputat PSRM, Nichita Țurcan a scris un demers similar pe numele deputatului PAS, Radu Marian. Și Alla Darovanaia a trimis o solicitare similară în adresa Elenei Bacalu de la PRO-Moldova.

Un alt deputat care a sesizat ANI este deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun. La 12 august parlamentarul a solicitat Procuraturii Generale(PG) și Agenției Naționale pentru Integritate(ANI) să verifice averea fratelului lui Igor Dodon, Alexandru Dodon. Perciun susține că afacerile lui Alexandru Dodon ar fi, de fapt, ale lui Igor Dodon, iar fratele său ar fi un „simplu interpus”.

 În context, anterior, ANI a menționat că „toate petițiile și sesizările care sunt expediate în atenția Autorității, de către organizațiile publice, organizațiile non guvernamentale, demnitari, aleși locali, sunt distribuite spre examinare Inspectoratului de Integritate, în mod aleatoriu, prin sistemul electronic „e-Integritate”, dar și că instituția nu va admite nicio ingerință în activitatea sa din partea politicului sau a altor persoane”.