Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful forțelor militare iraniene, despre…

Șeful forțelor militare iraniene, despre atacul asupra Israel: „Chestiunea poate fi considerată încheiată”

Șeful forțelor militare iraniene a afirmat că din punctul de vedere al Teheranului “chestiunea poate fi considerată încheiată”, potrivit The Guardian.

„Acțiunea militară a Iranului a fost un răspuns la agresiunea regimului sionist împotriva sediilor noastre diplomatice din Damasc”, a spus generalul Sardar Bagheri, citat The Guardian, referindu-se la atacul din 1 aprilie care a ucis șapte dintre oficialii săi militari.

„Chestiunea poate fi considerată încheiată. Cu toate acestea, în cazul în care regimul israelian va face o nouă greșeală, răspunsul Iranului va fi considerabil mai sever”, a precizat acesta.

Și președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a avertizat duminică Israelul și aliații săi împotriva oricăror acțiuni „nesăbuite”.

„Dacă regimul sionist (Israelul) sau susținătorii săi dau dovadă de un comportament nesăbuit, vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic”, a declarat Raisi într-un comunicat citat de The Guardian.

Iran a lansat sâmbătă noaptea zeci de drone și rachete balistice spre Israel, într-un atac major, după zile de tensiuni acute în regiune și avertismente din partea SUA și din alte părți cu privire la izbucnirea unui conflict mai amplu. 

Peste 300 de „amenințări de diferite tipuri” către Israel, inclusiv rachete balistice, drone și rachete de croazieră, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Avichay Adraee, citat de The Guardian.

Între timp, armata israeliană a anunțat că interceptat 99 la sută dintre amenințările către teritoriul israelian.