Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șefa PA: „M-am simțit suficient…

Șefa PA: „M-am simțit suficient de amenințată încât am sunat la 112”. Dragalin spune că un deputat și un avocat, „destul de agresivi”, ar fi dat buzna în biroul său

Captură de ecran/Youtube

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin a declarat că, în luna octombrie, a depus o plângere la Poliție după ce un avocat și un deputat ar fi încercat să intre cu forța în biroul său de la serviciu.

„M-am simțit suficient de amenințată încât am sunat la 112. Eram la mine în birou, la serviciu, era după ora 17-18, nu era foarte multă lume în birou. În acea zi am făcut un briefing de presă despre perchezițiile și reținerile din dosarul privind finanțarea partidului Șor. Au intrat în anticameră și apoi în birou doi bărbați. Erau destul de agresivi. S-au prezentat drept avocat și persoană cu statut de învinuit dintr-un careva dosar. Eu nu-i cunoșteam. I-am rugat să iasă din birou, iar ei au refuzat și au ridicat vocea. M-am apropiat să încerc să închid ușa. Au pus piciorul în ușă și au împins-o cu forță, să nu-mi permită să pot închide ușa din birou”, a povestit procurora în cadrul unui interviu.

Aceasta a spus că, mai târziu, a aflat că învinuitul este deputat. Dragalin a evitat să spună din ce partid face parte parlamentarul.

„Am fost destul de speriată în acel moment. Am reușit să încui ușa și am sunat la poliție. Am dat declarații despre ce s-a întâmplat, am depus o plângere. Este și un dosar penal pornit pe acest caz (…). Sper să ajungă în judecată acest dosar, ca să putem spune aceste lucruri. Am statut de victimă. Cred că mi-a fost încălcat dreptul de a avea siguranță în spațiul în care eu lucrez”, a mai spus Veronica Dragalin.

Șefa PA a menționat că din luna iunie 2023 a primit pază de stat, explicând că trăiește singură la Chișinău și nu are mașină persoanală.

„Când mă duceam în vizită la rude mergeam cu taxiul. În ultimul timp am început să nu mă simt atât de sigură să intru în mașini necunoscute, unde persoanele mă recunosc”, a afirmat Dragalin.

Recent, procurora-șefă a PA a fost vizată într-un scandal legat de concursul pentru șefia PA, care s-a desfășurat în 2022. Într-o opinie separată a trei membri ai Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) față de o hotărâre a Consiliului din 2022, se menționează faptul că diplomele de studii superioare ale Veronicăi Dragalin, obținute în SUA, ar fi fost prezentate în copii și n-ar fi fost echivalate în R. Moldova.

Ziarul de Gardă a obținut mai multe reacții relevante referitor la acest subiect și a prezentat cronologia evenimentelor din jurul diplomelor șefei PA prezentate la concursul din 2022.