Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Scrisoare deschisă din partea unor…

Scrisoare deschisă din partea unor reprezentanți ai diasporei adresată Maiei Sandu: Rugăm să fie creată, în regim de urgență, o platformă reală care să reprezinte Diaspora

Un grup de reprezentanți ai Diasporei și organizațiilor de moldoveni din străinătate au transmis o scrisoare deschisă președintei alese Maia Sandu în care vin cu un șir de propuneri „prin care să contribuie activ la efortul comun de îmbunătățire a lucrurilor în țară”.

Semnatarii propun o serie de acțiuni care să ducă la o implicare mai mare a reprezentanților diasporei la dezvoltarea Republicii Moldova.

„Din păcate sau din fericire, datele statistice arată că în acest moment, vocea Diasporei a devenit una de importanță națională, reprezentativă, prezentă în parcursul R.Moldova spre democrație, bunăstare și integrare europeană. Și considerăm că, nu mai putem fi ignorați. Suntem,
până la urmă, aproape un milion de cetățeni responsabili, care pot contribui considerabil nu doar la creșterea PIB-ului R.Moldova, dar și la transmiterea experienței noastre din toate colțurile lumii.

Conștientizăm că, deputații aleși pe circumscripțiile diasporale sunt prea puțini și, din acest motiv, vocea noastră nu se face auzită, deseori, din aceste motive, Rugăm să fie creată, în regim de urgență, o Platformă reală, la nivelul structurilor de stat, care ar reprezenta, într-adevăr, Diaspora în interiorul mecanismului statal”, se arată în adresare.

Reprezentanții diasporei vin cu 8 sugestii concrete printre care reformarea actualului Birou pentru Diasporă și transformarea acestuia într-un minister, revizuirea numărului de deputați ca reprezentanți ai Diasporei și implicarea mai activă a statului în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii moldoveni din străinătate.

Scrisoare deschisă din partea diasporei către RM by Ziarul de Gardă on Scribd