Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   [FOTO] Scandalul din Piața Marii…

[FOTO] Scandalul din Piața Marii Adunări Naționale

Adepții Partidului Liberal (PL) au fost nevoiți să înfrunte susținătorii Platformei Civice „Dreptate și Adevăr”. În timp ce primii au venit în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), protestatarii s-au adunat chiar în fața lor, în scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”.

Până la ora 12:00, protestatarii uniți de PLatforma „DA” n-au scos nici un cuvânt, însă la 12:00 fix aceștia au început să-i șuiere pe adepții PL-ului, învinuindu-i că ar fi vrut să le „fure protestul”.

„Eu socot că mitingul de astăzi Ghimpu a vrut să-l fure de la populația R. Moldova. Chiar dacă el a bronat Piața Marii Adunări Naționale cu 3 ani în urmă, el nu are dreptate, pentru că acest miting are o valoare mult mai importantă. Au venit oameni din depărtare să afle de ce la noi nu funcționează procuratura, justiția ș.am.d. Mințindu-ne că ne duc în Europa, ei, de fapt, s-au încâlcit în furturile internaționale, și-au aranjat bine copiii lor, odraslele, soțiile și și-au construit casteluri care nici în Europa nu sunt”, a declarat Profir Tanașiuc din Chișinău.

„Înjosesc lumea, își bat joc de noi. Ei sunt alături de bandiți, dar nu fac nimic. Stau în opoziție. În loc să facă ceva, stau acolo apărați de poliție”, afirmă Grigore Crețu, care a venit la protest din Floreni, Anenii Noi.

Protestatarii au trecut drumul, împrăștiindu-se printre susținătorii PL-ului. În timp ce liberalii încercau să-și continue programul planificat, vocile protestatarilor, care scandau „Rușine!”; „Jos trădătorii!”, au acoperit vocile liberalilor de la microfon. Între timp, au venit și susținătorii partidului „Lista poporului”, cerându-i lui Ghimpu să ia camioanele din PMAN. Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, n-a putut urmări această scenă în tăcere. „Eu în 1988 de-al de voi am mai văzut. Duceți-vă acasă sau duceți-vă peste Nistru. Aici e Piața Marii Adunări Naționale, dar nu o stână de oi. vă rog, provocatorii, să vă duceți de aici mai departe. Sunteți cu Moscova, nu cu libertatea R. Moldova, nu cu durerea omului, nu împotriva miliardului…”, le-a replicat Mihai Ghimpu.

Oamenii au venit la protest cu speranța că lucrurile încă se pot schimba. „Am venit pentru demnitate. Vrem salarii demne, să nu fie nevoiți copiii să plece peste hotare. Vrem pensii demne. Am lucrat 28 de ani și am o pensie puțin peste 400 de lei. Nepoțelul iată a rămas acasă, iar tata e la lucru peste hotare. Copilul îi duce lipsa, dar nu avem altă ieșire din situație”, se plânge Elisaveta Blaga din Peresecina.

Printre protestatarii au fost prezenți și reprezentanți ai Transnistriei. „Vrem în Moldova! Vrem în Europa!”, astfel ne-au explicat aceștia prezența lor la eveniment.