Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șase jurii naționale au fost…

Șase jurii naționale au fost excluse pentru tentative de manipulare a voturilor la Eurovision 2022

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), care organizează concursul Eurovision, a anunțat că a exclus voturile oferite de șase jurii naționale, pentru încercări de a manipula rezultatele. O declarație în acest sens a fost făcută publică pe pagina oficială Eurovision.

Voturile celor șase jurii au fost înlocuite cu rezultate agregate, calculate pe baza unor țări cu voturi similare, se arată în declarație. Decizia a fost luată după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale, când au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a șase țări. Voturile au fost înlocuite atât pentru cea de-a doua semifinală, cât și pentru marea finală.

Cele șase jurii sunt, potrivit unor surse, din România, Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia și San Marino.


„Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) tratează extrem de serios orice încercare suspectată de a manipula votul la Concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de voturi, în conformitate cu Instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă astfel de voturi ar putea influența sau nu rezultatele”, se mai arată în declarația organizatorilor.