Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Salvatorii au lucrat pe parcursul…

Salvatorii au lucrat pe parcursul întregii nopți pentru fortificarea digurilor la Cantemir

Salvatorii au continuat pe parcursul zilei de 9 iulie lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Activități complexe au fost realizate în orașul Cantemir, localitățile Ghioltosu, Gotești și Leca.

În orașul Cantemir, pentru preîntâmpinarea riscului de inundare a stației de pompare a apei, a fost ridicat un baraj cu înălțimea de 1 m, așezând-se două rânduri de saci cu nisip pentru protejarea construcției. 20 de persoane dintre care salvatori, polițiști de frontieră și reprezentanți ai autorităților publice locale au muncit toată noaptea pentru prevenirea riscului. Lucrările vor continua și pe parcursul zilei de 10 iulie.

Acțiuni de consolidare a barajelor au avut și în localitatea Ghioltosu. Aici au fost utilizați 300 de saci cu nisip, iar la Gotești salvatorii și autoritățile au astupat o gaură prin care se infiltra apa. Acțiuni de prevenire a riscului de inundații au avut loc și în satul Leca unde a fost consolidat un dig de protecție de 70 m pentru protecția stației de pompare a apei.

Situația în continuare va fi strict monitorizată de IGSU, iar lucrările de fortificare a digurilor vor continua și astăzi.

dse.md
dse.md