Principală  —  IMPORTANTE   —   Rezoluția Mitingului din PMAN: „Demisia…

Rezoluția Mitingului din PMAN: „Demisia urgentă a guvernului Ion Chicu” și „Declanşarea alegerilor parlamentare anticipate”

În Piața Marii Adunări Naționale a avut loc un protest împotriva Guvernării la care potrivit organizatorilor au participat 50 de mii de persoane. Deputatul socialist Bogdat Țîrdea anunța pe canalul său de Telegram că la manifestație nu au partipat mai mult de 3000 de oameni.

Manifestația organizată în pandemie, dar cu rugămintea organizatorilor, dar și a poliței de a respecta normele de protecție anti-COVID s-a încheiat cu o rezoluție care a fost citită de la microfon și aprobată unanim de cei prezenți. Mesajul principal al acestei rezoluții a fost „Demisia imediată a Guvernului Chicu și organizarea alegerilor anticipate”.

Vedeți mai jos textul acestei rezoluții:

„Adunarea cetăţenilor cere imperativ să fie îndeplinite următoarele revendicări:

– Demisia urgentă a guvernului Ion Chicu. Acest guvern este principalul responsabil pentru agravarea situaţiei economice şi pandemice din ţară, fiind incapabil să protejeze viaţa propriilor cetăţeni. Acest guvern este promotorul schemelor ilegale prin care continuă să se fure banii publici, iar populaţia continuă să fie sărăcită. În timpul alegerilor din 15 noiembrie cetăţenii Republicii Moldova au declarat răspicat că mandatul acestui guvern a expirat, iar premierul Chicu trebuie să-şi dea de urgenţă demisia.

– Declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Acest legislativ, creația regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon, şi-a pierdut definitiv legitimitatea şi a ajuns să fie o sursă de instabilitate politică, economică şi socială nu numai pe plan intern, dar şi pe plan regional. El nu mai reprezintă voinţa cetăţenilor şi nu mai are dreptul să reprezinte poporul Republicii Moldova. De aceea, trebuie să fie dizolvat de urgenţă în conformitate cu Constituţia. Data alegerilor anticipate trebuie să fie convenită de către Preşedintele ales, în conformitate cu prevederile constituţionale şi în consultare cu partidele politice.

– Anularea pachetului de legi, votat în mod abuziv, cu încălcarea oricăror norme şi proceduri de validare, de către nou-formata majoritate parlamentară PSRM-ŞOR. Cerem de urgență anularea legii care în mod abuziv privează instituţia prezidenţială de prerogativele sale constituţionale şi toate legile care contravin parcursului european al Republicii Moldova, aduc prejudicii economice cetăţenilor şi slăbesc securitatea statului. În cazul în care guvernarea Dodon-Şor nu va demara imediat acţiunile necesare pentru îndeplinirea revendicărilor noastre legitime, ne rezervăm dreptul să întreprindem toate acţiunile necesare constituționale, legale și legitime, precum și conforme actelor internaționale pentru a contracara uzurparea puterii de stat.