Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția arhitectului-șef al municipiului Chișinău,…

Reacția arhitectului-șef al municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru, după ce a ajuns în vizorul CNA: „Am fost și sunt corectă”

Sursa foto: Radio Europa Liberă/ Valentina Ursu

Arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru, a venit, prin intermediul serviciului de presă al Primăriei, cu prima reacție după ce a ajuns joi, 29 februarie, în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru că, împreună cu administratorii unei companii de construcție din capitală, a pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren.

Dogotaru se declară drept „corectă” în toate acțiunile sale și afirmă că este „sigură” că „va fi stabilit adevărul”.

„Cercetarea din partea organelor competente se efectuează la adresarea mea, în calitate de arhitect-șef. Doi ani în urmă am atenționat serviciile respective cu privire la cazul dat, care are la bază întregistrarea frauduloasă a dreptului de superficie asupra terenului de către compania Eurostil. Tot atunci, am solicitat verificarea și în raport cu alte cazuri la alte companii cu privire la același subiect, întregistrarea dreptului de superficie.

Pe toate cazurile înregistrate sunt pornite procese de radiere a drepturilor înscrise incorect. Sunt prezentate toate actele solicitate de anchetă și sunt sigură că va fi stabilit adevărul. În toate acțiunile mele am fost și sunt corectă”, se arată în mesajul publicat de serviciul de presă al Primăriei.

Anterior, și primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că Svetlana Dogotaru ar fi sesizat anterior Centrul Național Anticorupție (CNA) în legătură cu unele terenuri la care ar fi avut anumite întrebări. Edilul capitalei a mai spus că nu cunoaște despre ce terenuri este vorba și că nu va cere o anchetă internă.

„(…) Doamna Dogotaru personal a transmis la CNA 96 de terenuri despre care s-a discutat în spațiul public și la care ar fi avut întrebări de orice tip (…). Nu am de ce să fac anchetă internă în această privință. CNA-ul face în continuare, alături de alte organe subordonate Partidului Acțiune și Solidaritate, show (…). Nu cunosc detalii cu privire la anchetă (…)”, a spus Ion Ceban.

Arhitectul-șef al municipiului Chișinău și administratorii unei companii de construcție din capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA) după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din capitală cu suprafața de 0,43 ha, cu o valoare de circa 22 milioane de lei. 

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat joi, 29 februarie, percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale arhitectului-șef al capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate documente relevante cauzei penale, și au cercetetat și șantierul aflat în proces de construcții.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru este șefa Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.