Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul capitalei, Ion Ceban a…

Primarul capitalei, Ion Ceban a plecat în vacanță peste hotare cu familia. Reacția primăriei: „Este mereu conectat la toate subiectele”

Primarul capitalei și-a luat concediu de luni și, potrivit unor surse, ar fi plecat în străinătate în vacanță cu familia. Potrivit purtătoarei de cuvânt a primăriei, Natalia Ixari, Ion Ceban este în concediu de luni și oficial se odihnește cu familia, dar este conectat la toate activitățile primăriei.

Edilul capitalei nu a anunțat plecarea sa în concediu. Lipsa sa de la activitățile primăriei a fost observată luni, la ședința obițnuită a primăriei care a fost condusă de viceprimarul Ilie Ciobanu.

Chiar dacă este activ pe facebook unde postează imagini de la reparația străzii Albișoara, schimbarea pavajului de pe Pușkin sau Bănulescu Bodoni sau curățarea albiei râului Bâc, Ion Ceban nu apare în nicio poză.

Miercuri dimineață, a apărut într-o videoconferință la Forumul municipal al cadrelor didactice cu genericul „Educația astăzi: între viziune și acțiune”, ce pentru prima dată s-a desfăşurat în format online. Ion Ceban apare pe un fundal alb, în timp ce ceilalți funcționari apar din birourile lor.

Tot miercuri, a venit cu un mesaj despre mirosul insuportabil din capitală. De mai multe zile, locuitorii din preajma stației de epurare a capitalei și nu doar se plâng din nou de mirosul puternic de fecale ce vine de la stație. Asta chiar dacă anterior, de mai multe ori, Ion Ceban anunța că problema mirosului a fost rezolvată. Acum, primăria dă vina pe agenții economici din zonă care ar polua râul Bâc și a cerut Procuraturii Generale să ia atitudine.

Potrivit unor surse din cadrul primăriei Chișinău, primarul și-a luat concediu și a plecat în vacanță cu familia în străinătate. Informația nu a fost confirmată de purtătoarea sa de cuvânt care a menționat doar că primarul este în vacanță alături de familie.

„Primarul este oficial de luni in concediu, are dreptul la odihna și este cu familia. Rămâne la discreția dumnealui dacă spune or nu despre detalii când revine din concediu.

Primarul este mereu conectat la toate subiectele și in toate ședințele de importanță, de la distanță”, a declarat pentru ZdG, Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău.

Am încercat să luăm o reacție de la primarul Ion Ceban care însă, nu ne-a răspuns la mesaj.

Tot în această perioadă, în concediu a plecat și șeful statului. Igor Dodon susține că a mers la Moscova într-un sanatoriu, în timp ce familia sa este în vacanță la mare, în Turcia.