Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu convoacă ședința…

Președinta Maia Sandu convoacă ședința CSS. Concesionarea Aeroportului, printre subiecte

Foto: presedintie.md

Președinta Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), în cadrul căreia vor fi discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Președinția anunță că șefa statului a convocat pentru vineri, 26 februarie, ședința CSS. Cât privește subiecte care urmează a fi abordate, sursa citată a exemplificat prin cel cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

La 26 ianuarie CSS s-a întrunit în prima ședință, în noua componență, sub conducerea preşedintei Sandu. În cadrul ședinței, șefa statului a anunțat că își rezervă dreptul de a nu invita anumiți membri ai CSS la unele ședințe, atunci când va considera de cuviință. În ajunul ședinței, fostul președinte Igor Dodon obiectase „revoltat” față de noii membri aduși în CSS de Sandu.

Totodată, președinta a anunțat că schemele de corupție, traficul de droguri și anabolizante, defrișările ilegale, și capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19, vor fi printre prioritățile agendei CSS din următoarea perioadă.

La 25 ianuarie președinta a semnat decretul privind constituirea CSS.

Pe lângă membrii din oficiu, zece la număr, șefa statului a numit 11 membri noi, care vor face parte din Consiliul. Cinci dintre cei 11 membri ai CSS numiți de Maia Sandu fac parte din Aparatul președintei R. Moldova.

Tot printre membrii numiți ai CSS se regăsesc trei deputați din Parlamentul de la Chișinău și trei experți ai societății civile, lucru ce a fost criticat dur de fostul președinte Igor Dodon și mai mulți reprezentanți ai socialiștilor.

Prin decretul publicat în Monitorul Oficial sâmbătă, 23 ianuarie, a fost adăugat că persoanelor membre ale CSS le poate fi perfectat dreptul de acces la secretul de stat.