Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu a discutat…

Președinta Maia Sandu a discutat despre extinderea UE cu lideri europeni

Sursa foto: presedinte.md

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit luni, 21 august, la Atena, cu mai mulți oficiali europeni. Potrivit Președinției, summitul a oferit o platformă de discuții despre procesul de extindere al UE. Printre lideri se numără președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

La invitația premierului grec, Kyriákos Mitsotákis, alături de șefi ai statelor Balcanilor de vest, Bulgaria, Croația, România, Ucraina și liderii Uniunii Europene, președinta a discutat despre parcursul european al R. Moldova. 

„Am vorbit despre faptul că aderarea Moldovei la UE este o investiție în democrația noastră și în securitatea regională. Autoritățile de la Chișinău sunt ferm angajate să realizeze reformele care ne vor permite să creăm condiții de viață europene la noi acasă”, a menționat șefa statului.  

Pe agenda bilaterală, șefa statului a avut întâlniri cu prim-ministrul Macedoniei de Nord, Dimitar Kovachevski, cu premierul bulgar, Nikolai Denkov și cu prim-ministrul croat, Andrej Plenković. 

Președinția R. Moldova a comunicat luni, 21 august, despre faptul că șefa statului se află la Atena, într-o vizită de lucru, la invitația prim-ministrului Republicii Elene, Kyriákos Mitsotákis.