Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vlad Plahotniuc va discuta cu…

Vlad Plahotniuc va discuta cu deputații care au părăsit PCRM

Vlad Plahotniuc va participa la discuția de astăzi, cu acei 14 deputați care au părăsit PCRM. Anunțul a fost făcut de către Marian Lupu, liderul PDM, în cadrul unei conferințe de presă.

„Mai mulți deputați au făcut un pas înainte ca să ajute țara să treacă de această criză politică. Unii colegi din Parlament au dat dovadă de maturitate și responsabilitate. Salut acest gest. Subliniez că mă refer nu la decizia lor de a părăsi PCRM, ci intenția lor de a forma o Platformă Social Democrată. Confirm că PDM a adresat în repetate rânduri această propunere și PCRM-ului.

R.Moldova are nevoie de stabilitate pentru a continua parcursul pro-european. Este foarte utilă formarea unei platforme, care este pro-Europa, pro-cetățeni. Formarea unei platforme consolidate, înseamnă și numărul necesar de mandate, ceea ce reprezintă un suport consistent pentru societate și asigurearea unei stabilități pentru perioada de trei ani”, a menționat democratul.

Totodată acesta a vorbit și despre decizia lui Vlad Plahotniuc de a reveni în partid. „Sunt sigur că aportul lui va fi unul foarte important, ca și în anii precedenți. Mă bucur de această decizie. PDM a decis să organizeze o primă întâlnire tehnică cu cei 14 deputați, la care va participa Vlad Plahotniuc”, a menționat Lupu.

Potrivit lui, astăzi, la întâlnirea cu șeful statului, va fi discutată formula de desemnare a premierului. „PDM își asumă răspunderea de a aduna cât mai mulți deputați pentru formarea unei majorități parlamentare”, a conchis Marian Lupu.