Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vlad Filat: „Sen­tința mea este…

Vlad Filat: „Sen­tința mea este deja decisă – 16-18 ani de închi­soare”

„Sentința este decisă și a fost deja șoptită judecătorilor și procurorilor”, susține Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

„Această sentință a început să fie scrisă în momentul în care am devenit prim-ministru. Cu cât mai mult insistam eu pe reforme, cu atât mai mult scria Plahotniuc această sentință. După atacul raider asupra Agroimbank, BEM, Victoriabank și Asito în 2011, guvernul și-a angajat răspunderea și am cerut în Parlament demisia conducerii CNPF, BNM, Procuraturii Generale. Au respins. În consecință s-a furat un miliard iar institutiile au fost subordonate total.
A urmat Pădurea Domnească. În calitate de prim-ministru am cerut demisia procurorului general. Vă amintiți ce a urmat? A urmat demisia mea și scoaterea mea din procesul decizional. Anume în acel moment a fost stabilită sancțiunea pentru mine… Ce s-a întâmplat pe 15 octombrie 2015 a fost o execuție politică, nu o acțiune legală. Din start procesul a fost unul mimat. Sentința este scrisă demult. Până la sfârșitul acestei luni aceasta trebuie anunțată. Așa a fost comanda. PD-ul trebuie să meargă în alegeri cu un „tap ispasitor” în cazul miliardului furat. Iar cel care a decis pedeapsa este Plahotniuc. Motivul este unul mai vechi: am îndrăznit să lupt cu el și cu sistemul lui diabolic. Totodată, sentința mea va fi un exemplu pentru alții care vor îndrăzni să nu i se supună. Sentința prevede 16-18 ani de închisoare”, scrie Filat.