Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Viorica Dăncilă: „România a fost…

Viorica Dăncilă: „România a fost și va fi ambasadorul R. Moldova la nivel european”

Premierul României, Viorica Dăncilă, se află astăzi, 27 februarie, la Chișinău. În cadrul vizitei, Dăncilă s-a întâlnit cu premierul R. Moldova Pavel Filip și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale, proiectele comune și planurile pentru viitor.

„Cu România alături, drumul R. Moldova spre UE este mai ușor de parcurs. Dincolo de dispute politice, R. Moldova și România vor desfășura împreună proiecte frumoase”, a declarat Andrian Candu la întrevederea cu premierul României Viorica Dăncilă.

Andrian Candu a menționat că Parlamentul Republicii Moldova va oferi sprijin în continuare pentru implementarea proiectelor moldo-române aflate în curs de desfășurare. Este vorba de proiectul de interconectare a R. Moldova la piața energetică europeană și asigurarea securității energetice a țării noastre, proiectul SMURD, susținerea investițiilor românești, inclusiv în domeniul financiar.

La rândul său, Viorica Dăncilă a menționat că România va continua să sprijine R. Moldova pe calea integrării europene, prin susținerea mai multor proiecte comune.

„În anul centenarului și în cel premergător preluării președinției Consiliului UE trebuie să avem mai multe proiecte comune. România a fost și va fi ambasadorul Republicii Moldova la nivel european”, a subliniat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost învestită în funcția de premier al României la sfârșitul lunii ianuarie curent. Ea este eurodeputat începând cu 2009, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Ea a mai avut un mandat de europarlamentar între 2009-2014. Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, aceasta fiind susţinută de Dragnea pentru poziţia de şef al delegaţiei europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcţie pe care o ocupă în prezent. Viorica Dăncilă vine din judeţul Teleorman, acolo unde a deţinut funcţia de vicepreşedintă a Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman şi a fost consilier judeţean. Între 1989-1997 a fost profesoară la Liceul din Videle, iar între 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM.