Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Sandu îi răspunde lui…

VIDEO Sandu îi răspunde lui Plahotniuc și spune când va merge la Guvern

Abordată pe holul Parlamentului la scurt timp după învestirea în funcția de prim-ministru al R. Moldova, Maia Sandu a declarat că va fi lansată o invitație către PDM pentru a discuta transferul pașnic de putere.

Întrebată cum cumentează declarațiile conducerii PDM, precum că tot ce se întâmplă astăzi în Parlament este ilegal, iar persoanele implicate vor fi trase la răspundere, Maia Sandu a răspuns că voturile din Parlament au sprijinul cetățenilor.

„Dacă conducerea unei sau altei instituții încearcă să comită niște abuzuri este problema lor și să-și asume responsabilitate. Acesta este un Parlament funcțional și deciziile care au fost adoptate astăzi au fost adoptate cu majoritate de voturi”, a replicat Sandu, care a mai declarat că Plahotniuc ar fi cel care ar fi uzurpat puterea în stat cu mai mult timp în urmă.

„Facem apel către cei din Partidul Democrat, să nu sfideze în continuare legea și să vină la discuții pentru ca să asigurăm transferul pașnic, legal al puterii”, a punctat Sandu.

După ce vor fi votate legile din pachetul antioligarhic, susține Maia Sandu, aceasta va merge la Guvern.