Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/Ministrul Jizdan, despre acțiunile poliției…

VIDEO/Ministrul Jizdan, despre acțiunile poliției vizavi de oponenții Șor și Sandu: Sunt proceduri care trebuiesc respectate

Ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova, Alexandru Jizdan susține că numărul mare de polițiști și carabinieri de astăzi din PMAN nu reprezintă o măsură exagerată de protecție. Totodată, el afirmă că azi dimineața nu avut loc niciun abuz în PMAN și că este mulțumit de activitatea poliției din aceste zile. 

În legătură cu acțiunile întreprinse de poliție față de Șor, care a beneficiat ieri de protecție și cele față de Maia Sandu, care dimineața, împreună cu alți protestatari, a fost trasă cu forța de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare, ministrul Jizdan comentează că sunt proceduri care trebuiesc respectate”.

Duminică, 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale a fost împărțită de două grupuri de protestatari. În timp ce Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat un protest împotriva guvernării, începând cu ora 14.00, de dimineață, spațiul din fața Guvernului a fost ocupat de grătare, corturi, mese și o scenă la care a răsunat muzică populară. Organizatorii celei de-a doua manifestații sunt activista Maia Laguta și Aurel Bucureanu. Deși cei doi au rezervat Piața pentru un protest împotriva scumpirii prețurilor la carburanți, pe scena instalată au urcat reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu liderul acestuia, pentru a critica opoziția și a-și promova formațiunea politică.