Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Vicepreședintele partidului Respect Moldova…

VIDEO Vicepreședintele partidului Respect Moldova confirmă parțial că a provocat leziuni corporale unui cetățean străin: „Lucrurile sunt puțin diferite de cum s-au prezentat”

Sursa: ZdG

UPDATE 11:45 Abia după anunțul Poliției, la câteva zile după înregistrarea cazului, Radu Crețu a recunoscut „incidentul recent”, spunând că își asumă „responsabilitatea pentru acțiunile sale” și a celor care au fost implicați alături de el „în acest regretabil caz”.

Totuși, Crețu spune că „lucrurile sunt puțin diferite de cum s-au prezentat, dar la momentul potrivit și dacă va fi cazul, voi publica mai multe”.

„Țin să subliniez din start că în momentul respectiv eram la un eveniment privat și nu eram angajat în nicio activitate partinică. Îmi pare oricum rău pentru tot ceea ce s-a întâmplat și sunt conștient că această situație poate crea o imagine negativă asupra partidului pe care-l reprezint. Din acest motiv, pe durata anchetei și până la clarificarea situației, îmi suspend calitatea de vicepreședinte al Mișcării R. Moldova. Vreau să transmit un mesaj clar că astfel de comportament nu reprezintă valorile sau principiile partidului Mișcarea Respect Moldova, dar nici pe mine nu mă reprezintă, fiind o provocare și izbucnire emoțională. În acest moment, colaborez cu autoritățile pentru a clarifica cu exactitate circumstanțele acestui incident nefericit. Mizez pe o anchetă corectă și transparentă, care să elucideze toate circumstanțele și într-un final adevărul și dreptatea să triumfe. În încheiere, vă asigur că mă voi angaja personal în procesul de reparare a prejudiciilor și de reconstruire a respectului obținut ca urmare a multor ani de activitate în folosul cetățenilor R. Moldova”, a scris vicepreședintele Respect Moldova pe rețelele de socializare.

Potrivit IGP, cazul a avut loc acum câteva zile, iar rezultatul raportului de constatare medico-legală primit joi, 5 octombrie, de către oamenii legii, arată că victima a primit leziuni corporale medii în timpul altercației.

UPDATE 09:40 Conform surselor ZdG, vicepreședintele de partid care agresat cetățeanul străin este Radu Crețu. Acesta face parte din partidul Mișcarea Respect Moldova, condus de ex-deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc. Formațiunea politică a fost înregistrată la 4 august 2023.

Sursa: Radu Crețu/Facebook. Eugeniu Nichiforciuc (stânga) și Radu Crețu

„Împreună cu colegii mei din conducere și cu sprijinul întregii echipe, ne propunem să construim o societate mai prosperă, mai echitabilă și mai unită. Vom milita pentru promovarea democrației, valorilor tradiționale: religie, familie și pentru dezvoltarea sustenabilă a țării noastre”, spunea Crețu pe rețelele de socializare după ce a fost ales în funcția de vicepreședinte a partidului, pe 8 august.

Știrea inițială:

Sursa: ZdG

Un vicepreședinte de partid ar fi agresat un cetățean străin, în sectorul Botanica al capitalei. Poliția a anunțat vineri, 6 octombrie, că a fost sesizată de către un cetățean străin precum că, după ce ar fi ieșit dintr-un local din capitală, a fost agresat verbal și fizic de către două persoane necunoscute, conform unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Angajații poliției care au stabilit că persoanele bănuite sunt doi bărbați din Chișinău, unul dintre ei fiind vicepreședintele unui partid politic.

Conform înregistrării video publicate de Poliție, acesta ar fi refuzat să fie escortat la Inspectoratul de Poliție. Vocea acestuia a fost modificată, iar imaginea blurată.

„La mine în țară să vă (…) râsurilor ce sunteți voi (…)” se aude politicianul spunându-i străinului care se afla într-un taxi.

Pe acest caz organele de drept au inițiat un proces penal.