Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vasile Botnaru: „Ieșirea celor 14…

Vasile Botnaru: „Ieșirea celor 14 deputați din PCRM a fost un plan bine regizat”

Ieșirea celor 14 deputați din PCRM a fost un plan bine regizat, cu scopul de a asigura voturile necesare pentru instaurarea Guvernului. De această părere este analistul politic și ex-ambasadorul SUA Igor Munteanu și jurnalistul Vasile Botnaru.

„Toate evenimentele astea au o ață pe care se leagă. Competiția între ei (politicienii, n.r.) se dă pe ceea cine ne va prosti mai tare. Sunt planuri pentru public și sunt realități care se întâmplă acolo, la ei. Plecarea comuniștilor și întoarcerea lui Plahotniuc este dovada faptului că cineva ne prostește și vrea ca noi să înghițim acești gogoși”, susține Vasile Botnaru, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Mai mult de atât, cei doi experți nu exclud că la acest plan a participat și liderul PCRM, Vladimir Voronin.
„Să ne amintim că de fiecare dată când s-au produs aceste divizări, întotdeauna cei rămaşi pe lângă Voronin au strigat „Lupu eşti un trădător, Dodon, eşti un trădător”. Acum aceşti 14 inocenţi nu trebuie să o facă pe social-democraţii şi puritatea în picioare, pentru că este o coincidenţă şi cum au ieşit ei cu bileţelele, asta a fost aşa de regizat şi penibil. Nu-ţi vine să crezi că este o pornire sinceră. Nu ne prostiţi din ochi”, a declarat Vasile Botnaru.

Totodată, potrivit lui Igor Munteanu, cei 14 deputați au fost oferiți de Voronin PDM-ului pentru rambursa o datorie.

„Ar fi un pretext pentru a completa voturile din Parlament. Pe de altă parte, PCRM are nişte poliţe de plătit şi aceste poliţe sunt cerute exact în momentul potrivit. PCRM probabil plăteşte pentru ajutorul dezinteresat la menţinerea acestui partid, probabil. Trebuie să înţelegem că şi cei din PDM s-au săturat de haosul care există în R. Moldova şi relaţiile cu UE sunt paralizate. Respectiv, trebuie de găsit o soluţie. În acest moment, indiferent de unde vin voturile, ele sunt necesare pentru investirea noului Guvern”, a declarat Igor Munteanu.

Amintim că ieri, 21 decembrie, 14 deputați PCRM au părăsit fracțiunea și tot ieri, Vlad Plahotniuc a anunțat că revine la PDM, iar șeful statului l-a desemnat pe Ion Sturza în calitate de candidat la funcția de premier.