Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Valeriu Munteanu despre prognoza meteo…

Valeriu Munteanu despre prognoza meteo pentru duminică: „Avântul și mobilizarea de pe Facebook trebuie transferate în satele și orașele mici”

Ministrul Mediului, vicepreședintele PL Valeriu Munteanu îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe la alegeri, chiar dacă sinopticienii prognozează pentru duminică temperaturi joase, ploi și chiar ninsori., iar experiența demonstrează că „vremea rea” contribuie substanțial la rata scăzută a participării la alegeri.Totodată, acesta își exprimă susținerea pentru Maia Sandu în turul II al alegerilor prezidențiale. Liberalul  susține că „omul Moscovei, Igor Dodon” ar putea ajunge președinte în cazul unei rate modeste de participare la vot, iar acest lucru ar înseamna că „timp de patru ani va trudi din răsputeri întru transformarea statului nostru în feudă rusească”.

Într-un mesaj publicat în mediul virtual, Valeriu Munteanu afirmă că avântul și mobilizarea de pe Facebook înregistrate în ultimele zile trebuie transferate „în satele și orașele mici, acolo unde mii de oameni trebuie mobilizați la vot, astfel încât, Maia Sandu să învingă în aceste alegeri dramatice, iar Republica Moldova să-și poată continua calea de integrare europeană și în mod implicit calea către Unire”.

valeriu-munteanu„Sinopticienii ne anunță că duminică, în ziua turului II al alegerilor prezidențiale, în Republica Moldova, va fi frig, iar pe arii extinse va ploua și chiar va ninge.
Experiența (negativă) a alegerilor din ultimii 15 ani ne demonstrează cu prisosință că „vremea rea” contribuie substanțial la rata scăzută a participării la alegeri.
În același timp, toată lumea înțelege că la o rată modestă de participare la vot (apropiată de cea a turului I al alegerilor) omul Moscovei, Igor Dodon, va deveni președinte al Republicii Moldova, iar timp de patru ani va trudi din răsputeri, asudând ca un cal de poștă, întru transformarea statului nostru în feudă rusească, unde sărăcia și promiscuitatea vor fi ridicate la rang de normalitate.
Diferența de 130 de mii de voturi dintre Dodon și Maia Sandu nu poate fi recuperată doar în diaspora, aceste voturi sunt în Republica Moldova, în satele și orașele noastre și doar o mobilizare cu dedicație, aproape până la refuz, va scoate, duminică, toată lumea din case, pe frig, pe ploaie și ninsoare, iar când există determinare, binele întotdeauna învinge răul, chiar și în Republica Moldova.
Alegerile se câștigă (și se pierd) în teren – la Molovata, la Cotelea, la Musteața, la Bahmut, la Caracui, la Ferapontievca, la Cișmichioi, la Batâr și în celelalte 890 de localități. Avântul și mobilizarea de pe Facebook trebuie transferate în ultimele zile (dar mai ale în ziua alegerilor) în satele și orașele mici, acolo unde mii de oameni trebuie mobilizați la vot, astfel încât, Maia Sandu să învingă în aceste alegeri dramatice, iar Republica Moldova să-și poată continua calea de integrare europeană și în mod implicit calea către Unire”, susține Valeriu Munteanu.