Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat socialist revine în…

Un deputat socialist revine în Parlament. Pentru cine au votat alegătorii din circumscripția 28

Deputatul socialist Vlad Batrîncea revine în fotoliul de deputat. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, pentru Batrîncea au votat 38.34% din alegătorii din circumscripția nr. 28 (mun. Chișinău).

Pentru candidatul PSRM au votat 10 648 de cetățeni. Batrîncea este urmat de candidatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, care a acumulat 9 752 de voturi, echivalentul a 35.12%. Pe cea de-a treia poziție s-a clasat pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, înaintat de PDM în această circumscripție.

Foto: Facebook/Vlad Batrîncea

Conform profilului realizat în cadrul inițiativei civice „Pentru un Parlament Curat”, Vlad Batrîncea este deputat în fracțiunea PSRM, secretar executiv al PSRM, co-fondator al Fundaţiei „Soluţia” şi al Asociaţiei „Iubesc Moldova”. Batrîncea este unul dintre cei mai generoşi sponsori ai PSRM în timpul tuturor campaniilor electorale. El apare în rapoartele financiare ale PSRM cu donaţii consistente, deşi a declarat venituri modeste pentru 2013 şi 2014. De pildă, pentru 2013 şi 2014, Batrîncea a declarat 85.585 de lei obţinuţi la „locul de muncă de bază”, din salariul de deputat şi de secretar al PSRM. În acelaşi timp, el a făcut donaţii pentru PSRM în campania electorală din noiembrie 2014 în valoare de 90.000 de lei.

În perioada 2017 – 2018 Batrîncea a ridicat un salariu de circa 324 de mii de lei din funcția de deputat și o indemnizație de 137 de mii de lei de la Parlament. Conform declarației de avere și interese personale, la capitolul bunuri imobile deputatul declară că deține 1/3 dintr-un apartament de aproape 95 m2, dobândit în 2014, a cărui valoare nu este indicată.

În circumscripția uninominală numărul 28, care include mai multe adrese din municipiul Chișinău, au candidat șapte concurenți electorali. Primul în buletinul de vot a figurat pretorul de Râșcani, Nicolae Balaur, urmat de deputatul socialist Vlad Batrîncea și Reghina Apostolova, candidata Partidului „Șor”. Lista a fost continuată de Alexandru Slusari (Blocul ACUM), Dumitru Cebotarescu (candidat independent), Ion Cebanu (PL) și Dumitru Ciubașenco (Partidul Nostru).

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.