Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un angajat din cabinetul președintelui…

Un angajat din cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare PPDA, diagnosticat cu Covid-19 în urma unui test efectuat de ANSP: „Va fi efectuat un test de alternativă. Avem mari suspiciuni”

Un angajat din cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a PPDA, Alexandru Slusari, luni, 1 iunie, a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Testul a fost efectuat în laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, susține Slusari, și tot el afirmă că are „mari suspiciuni în legătură cu testul făcut și că va fi efectuat un test de alternativă, la o clinică privată”.

Potrivit deputatului PPDA, angajatul a fost testat luni, 1 iunie, pentru Covid-19 la laboratorul ANSP, iar după aproximativ o oră acesta a fost sunat pentru a fi anunțat că trebuie să își ia concediu medical. Tot Slusari susține că are mai multe suspiciuni în legătură cu rezultatele acestui test, astfel că în cazul acestui angajat urmează să fie efectuat un test în altă parte, la o clinică privată.

Imediat când fracțiunea PPDA începe a vorbi despre reluarea ședințelor de Parlament repede se găsește un infectat din rândurile fracțiunii, angajaților noștri. Prima data eu am avut unele suspiciuni, dar nu am crezut că este posibil așa ceva. Acum deja avem al doilea caz, persoana a fost trimisă la spitalul, laboratorul ANSP, chiar dacă toți ceilalți lucrători ai secretariatului au dat testul la Parlament. Persoana este absolut fără simptome, este ultima persoana la care ne-am fi putut gândi că va fi infectată, a fost din start protejată, cu mănuși, mască. Nu a avut contact cu șefa mea de cabinet, stă la alt etaj.

Persoana dată, ieri dimineață s-a dus să dea testul, iar peste jumătate de oră, i-au sunat din policlinică, Cancelaria de Stat, și i-au comunicat că trebuie de deschis concediu medical. Adică, într-o oră după ce a dat testul i s-a spus asta. Oficial, persoana dată nu știu dacă acum a fost anunțată, dar ieri seara deja Secretariatul Parlamentului cunoștea acest fapt, despre rezultatele testului. Sunt foarte multe întrebări. Eu tare mult sper că sistemul de testare nu este folosit în scopuri politice, mai ales de a bloca activitatea Parlamentului în această perioadă. La moment am suspiciuni rezonabile că nu totul este curat, de aceea noi insistăm ca persoana dată să fie testată la privat, să fie efectuat un test în altă parte, de alternativă și doar după rezultatul acestui test, pot să spun și să afirm că avem persoană infectată. La moment, eu am mari dubii”, ne-a comunicat deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Vineri, 22 mai,președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care a fost instituit regimul de autoizolare pentru deputați. Decizia a fost luată după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost infectat cu noul coronavirus.

Deputații și angajații din cadrul Secretariatului Parlamentului vor fi testați pentru determinarea prezenței noului tip de coronavirus.  

La recomandarea președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, testarea deputaților urmează a fi efectuată din resursele personale ale parlamentarilor, iar pentru angajații Secretariatului instituției urmează a fi identificată o soluție de acoperire a cheltuielilor necesare pentru efectuarea procedurii de testare.