Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ultima zi în care poate…

Ultima zi în care poate fi solicitată înscrierea în cursa electorală în CEU nr.38, Hîncești

Joi, 13 februarie, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, mun. Hîncești.

Comisia Electorală Centrală anunță că joi, 13 februarie este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripția electoral uninominală nr.38, municipiul Hîncești.

Astfel, până la ora 17.00, organele electorale, CEC și consiliile electorale al circumscripție electoral uninominale (CECEU), vor recepționa documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripția electoral uninominale.

În cazul în care doi sau mai mulţi pretendenți vor depune actele spre înregistrare în această zi, la ora 18.00, organul electoral se va convoca pentru a organiza tragerea la sorţi și stabilirea ordinii prealabile de înscriere a potențialilor candidați în buletinul de vot.

Până acum, în CEU nr. 38 au fost înregistrați 7 concurenți electorali.

  • Ion Mereuță – candidat PDM
  • Ștefan Gațcan – Partidul Politic  „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.
  • Olesea Stamate – Partidul Politic  „Partidul Acțiune și Solidaritate”.
  • Vitalie Balinschi – Partidul Politic „Șor”
  • Dorin Chirtoacă – Blocul electoral „UNIREA”
  • Grigore Cobzac – Candidat independent
  • Anatolie Postolachi – Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală(CEC) după ce Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.