Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SUA condamnă deschiderea secțiilor de…

SUA condamnă deschiderea secțiilor de votare rusești în regiunea transnistreană. „Kremlinul nu respectă neutralitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova”

Ambasada Statelor Unite la Chișinău condamnă decizia Rusiei de a deschide secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în regiunea transnistreană fără acordul guvernului moldovean.

Această acțiune este încă un exemplu al modului în care Kremlinul nu respectă neutralitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Și ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Turcanu, a condamnat deschiderea secțiilor de vot în regiunea transnistreană a R. Moldova, pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă.

Condamnăm ferm deschiderea de secții de votare pentru alegerile din F. Rusă în regiunea transnistreană a R. Moldova, fără aprobarea și acordul autorităților constituționale de la #Chisinau.

#Romania susține deplin #independenta#suveranitatea și #integritatea teritorială a R. Moldova, în granițele sale recunoscute internațional”, se arată în mesajul ambasadorului României la Chișinău.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat în care condamnă „cu fermitate activitățile electorale neautorizate ale Rusiei pe teritoriul suveran al Republicii Moldova în Unitățile Administrativ-Teritoriale de pe malul stâng al Nistrului”.

Facem apel la comunitatea internațională să sprijine un ordin bazat pe reguli și să denunțe acțiunile Rusiei”, se arată în comunicatul MAE.