Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sturza: „Timofti nu vrea să…

Sturza: „Timofti nu vrea să fie blestemat de către popor”

Fostul premier Ion Sturza consideră că Iurie Leancă va fi desemnat, la 18 decembrie, la funcția de premier al R. Moldova. „Candidatura acestuia va fi propusă de Partidul Democrat și are șanse să fie votat”, susține Sturza.
Totodată, acesta a anunțat că Nicolae Timofti, președintele R. Moldova, nu-l va nominaliza pe controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc la funcția de premier.

„Domnul președinte mi-a spus că este presat în ultima perioadă din mediul politic și nu doar, pentru a-l desemna pe Plahotniuc la funcția de premier. Domnia sa mi-a mai spus că nu o va face deoarece nu vrea să fi blestemat de către popor”, a menționat Ion Sturza.

Amintim că, la 15 decembrie, Nicolae Timofti a semnalat că PDM face presiuni asupra sa. Într-un comunicat al Președinției se spune că Timofti a avut o întâlnire cu liderii PDM, care au încercat să-l convingă să desemneze la funcția de premier pe controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Marian Lupu, liderul PDM, neagă acuzațiile. „Deseori, în mediul nostru politic, se fac abstracții și ruperi de context. Probabil, s-au făcut anumite presiuni asupra șefului statului, dar din alte părți”, s-a eschivat democratul.