Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (sondaj) Favoriții pentru șefia Primăriei…

(sondaj) Favoriții pentru șefia Primăriei mun. Bălți, reprezentanți ai partidelor pro-ruse

Candidatul cu cele mai multe șanse de a obține mandatul de un an la Primăria municipiului Bălți este Nicolae Grigorișin, candidatul Partidului Nostru la alegerile locale din 20 mai, care ar acumula 28% din voturile locuitorilor din capitala de nord a țării. La distanță de numai 2%, Grigorișin este urmat de candidatul PSRM în scrutinul local, Alexandr Usatîi. Cel puțin astfel arată rezultate Barometrului Opiniție Publice, realizat între 19 aprilie – 9 mai de către Institutul de Politici Publice, și făcut public astăzi, 14 mai.

Sursă: captură privesc.eu

Pe locul trei în topul preferințelor bălțenilor este candidata Platoformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru. Aceasta ar acumula 8% din voturi. Un rezultat de 7 % ar putea înregistra candidata independentă Elena Grițco, iar candidatul PUN, Sergiu Burlacu, ar putea fi susținut de doar 4% din alegători. În același timp, 24% din repondenți nu au putut exprima o preferință de vot.

Cercetarea sociologică a fost realizată între 19 aprilie – 9 mai, pe un eșantion de 1115 repondenți, cu o marjă de eroare de +/-3%.

În cursa electorală pentru funcția de primar al mun. Bălți au fost înregistrați opt candidați. Este vorba despre: Arina Spătaru, Alexandr Usatîi, Pavel Verejanu, Nicolai Grigorișin, Sergiu Burlacu, Elena Grițco, Simion Guțu și Oleg Topolnițki.

Nicolai Grigorișincandidatul Partidului Politic „Partidul Nostru”, în anul 2017 a primit un salariu de circa 28 de mii de lei și indemnizație unică pentru participarea la ședințele Consiliului mun. Bălți de 1.500 de lei. Acesta declară doar un spațiu comercial (474.6 m.p.) care este înregistrat pe numele soției sale. Grigorișin are două automobile: un Mercedes, fabricat în 1983 și cumpărat în 1994, și un Chevrolet Blazer, fabricat în 1995 și cumpărat în 2001. În prezent, Grigorișin asigură interimatul, după ce Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcție.

Alexandr Usatîicandidatul Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din R. Moldova”, indică în declarația sa pentru anul 2017 un salariu total de 60 de mii de lei, obținut de la Fundația de binefacere „Soluția” și 1.800 de lei pentru funcția de consilier local. Usatîi declară două terenuri intravilane, un garaj (25.2 m.p.) și 1/5 cotă parte dintr-un apartament (52.8 m.p.) și dintr-o casă de locuit (317.6 m.p.) . Usatîii susține că este proprietarul unui Renault Megane, fabricat în anul 2008 și cumpărat în anul 2015 cu 5000 de lei. Candidatul PSRM la funcția de primar al mun. Bălți mai deține și un cont bancar cu circa 70 de mii de lei din care obține o dobândă de 7,5 la sută.

Citiți AICI despre averile candidaților la funcția de primar al mun. Bălți pentru un mandat de un an