Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Solicitările lui Igor Dodon

Solicitările lui Igor Dodon

Igor Dodon, președintele R. Moldova a convocat luni, 2 ianuarie 2017 ședințe de lucru cu responsabili din cadrul Președinției pe subiectul fraudei din sectorul financiar-bancar, dar și pe cazul militarului găsit împușcat  în cap cu arma din dotare, anunță instituția prezidențială, într-un comunicat de presă.

Igor Dodon a solicitat prezentarea informației și toată corespondența cu privire la acțiunile întreprinse de Consiliul Suprem de Securitate, Banca Națională a Moldovei, Guvern, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, Centrul Național Anticorupție în vederea prevenirii și stopării furtului din sectorul financiar-bancar, începînd cu 2011 până în prezent. Șeful statului a accentuat că prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate în componență nouă va examina problema delapidărilor din sectorul financiar-bancar, anunță președinția.

Tot astăzi, Igor Dodon,  a convocat o ședință de lucru cu factori de decizie din cadrul Președinției în cursul căreia a solicitat efectuarea unei anchete ample pe marginea morții soldatului, care a avut loc în noaptea zilei de azi în cadrul unei unități militare. În această noapte, aproximativ la ora 23.45  militarul în termen soldat Savastin Dumitru Dumitru, a fost găsit împușcat în cap cu arma din dotare în timp ce se afla în gardă la postul Nr.1. Tânărul avea 19 ani și era din or. Vulcănești.