Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Slusari: „Prin ceea ce faceți…

Slusari: „Prin ceea ce faceți azi asigurați fie revenirea lui Plahotniuc, fie alegeri anticipate”

Înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură, preşedintele fracţiunii PPDA, Alexandru Slusari, a ținut un discurs în fața deputaților.

„Regret că n-am reușit să conving colegii să mergem fără mănuși albe în curățarea sistemului, mai ales justiția. Noi am decis să fim mai catolici ca Papa de la Roma, cu CV-uri pe 5 pagini, cu concursuri. Unde am ajuns? Mă mir că Gurin sau Zubco n-au ajuns selectați la PG. Cineva a înțeles slăbiciunea noastră. Am pierdut timp valoros. Am atins linia roșie la funcția de procuror general, de unde Plahotniuc a început cândva capturarea statului. Am primit-o drept în frunte cu o greblă care se numește concurs. Ne-am trezit pe loc. Poate forma rezolvării nu a fost cea mai elegantă, dar contează conținutul, nu forma. Nicio reformă nu va avea efect scontat dacă nu va avea loc reforma justiției. Dacă am comis greșeli, ele pot fi corectate. Dar nu cred că ceea ce faceți voi poate fi reparat în curând. Prin ceea ce faceți azi asigurați fie revenirea lui Plahotniuc, fie alegeri anticipate”, a declarat Slusari de la tribuna Parlamentului.

Înainte de ședința Parlamentului, Alexandru Slusari, a declaratcă dacă cade Guvernul, ar fi foarte greu ca să mai existe o coaliție dintre PSRM și Blocul ACUM.

Acesta spune că cel mai probabil se va face o alianță din PD și PSRM. „Dacă vor găsi voturi pentru a demite Guvernul, vor găsi votul pentru altul”.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău decid, astăzi, 12 noiembrie, soarta Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au voturile necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat (PDM) sau Partidul Politic Șor (PPȘ) ar vota pentru împreună cu PSRM.