Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fracțiunea „Șor” susține că se…

Fracțiunea „Șor” susține că se va abține de la votarea moțiunii de cenzură

Foto: privesc.eu

Deputații din cadrul fracțiunii Partidului „Șor” nu au participat activ la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu, iar după finalizarea rundei de întrebări și răspunsuri, aceștia au declarat că se vor abține de la procedura de vot.

Deputatul Denis Ulanov, a menționat în cadrul ședinței Parlamentului, că aceste jocuri politice ar putea arunca țara în criză.

„Partidul Șor a declarat nu doar o singură dată că un procuror nu poate fi independent atunci când poartă răspundere în fața celor care l-au preselectat”, a menționat Ulanov.

Într-un final, după ce a mai precizat că în coaliție nu există voință politică, deputatul a declarat că speră că alegerile parlamentare anticipate nu sunt departe.

„Nu ne implicăm în aceste jocuri politice. Ne abținem să votăm moțiunea de cenzură”, a conschis Ulanov.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău decid, astăzi, 12 noiembrie, soarta Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au voturile necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat (PDM) sau Partidul Politic Șor (PPȘ) ar vota pentru împreună cu PSRM.