Fracțiunea „Șor” susține că se va abține de la votarea moțiunii de cenzură

Deputații din cadrul fracțiunii Partidului „Șor” nu au participat activ la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu, iar după finalizarea rundei de întrebări și răspunsuri, aceștia au declarat că se vor abține de la procedura de vot.

Deputatul Denis Ulanov, a menționat în cadrul ședinței Parlamentului, că aceste jocuri politice ar putea arunca țara în criză.

„Partidul Șor a declarat nu doar o singură dată că un procuror nu poate fi independent atunci când poartă răspundere în fața celor care l-au preselectat”, a menționat Ulanov.

Într-un final, după ce a mai precizat că în coaliție nu există voință politică, deputatul a declarat că speră că alegerile parlamentare anticipate nu sunt departe.

„Nu ne implicăm în aceste jocuri politice. Ne abținem să votăm moțiunea de cenzură”, a conschis Ulanov.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău decid, astăzi, 12 noiembrie, soarta Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au voturile necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat (PDM) sau Partidul Politic Șor (PPȘ) ar vota pentru împreună cu PSRM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *