Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sergiu Sîrbu: „Să nu căutați…

Sergiu Sîrbu: „Să nu căutați cel mai mare rău pe Pământ, în R. Moldova, în special în PDM…”

„Am pus pe masa președintelui declarația formării unei majorități parlamentare și astfel am anunțat că avem cel puțin 56 de voturi care vor susține un viitor Guvern, un viitor prim-ministru desemnat de PDM”, a declarat ieri, 11 ianuarie, deputatul PDM Sergiu Sîrbu, în cadrul emisiunii În Profunzime a postului de televiziune ProTV.

Totodată, acesta a menționat că în cadrul consultărilor de ieri, nu a fost discutat candidatul la funcția de prim-ministru. „Urmează să ne convocăm cu colegii care au semnat declarația formării majorității parlamentare și cel târziu miercuri, 13 ianuarie, să venim cu numele candidatului”, a spus deputatul.

Mai mult, acesta s-a arătat indignat de întrebările jurnalistei despre omul de afaceri Vlad Plahotniuc, posibilul candidat la funcția de prim-ministru. „Să nu căutați cel mai mare rău pe Pământ, în R. Moldova, în special în PDM. Închipuiți-vă o campanie de 5-6 ani, regizată, finanțată la greu din bani știm noi de unde… 5-6 ani de manipulare, de minciună. 5-6 ani de o campanie care, este absolut evident, poate murdări pe oricine. Nu murdăriți imaginea unui om (Vlad Plahotniuc, n.r.)…”, a răbufnit democratul.

De asemenea, Sergiu Sîrbu a dat asigurări că PDM va înainta un candidat absolut integru și nu va plana niciun fel de suspiciuni de corupție, iar președinte nu va avea niciun motiv să refuze acel candidat. Dacă va fi acest candidat Vlad Plahotniuc, democratul a spus: „Vom vedea în urmatoarele două zile”.

Menționăm că ziua de 14 ianuarie, este ultima zi în care președintele poate semna un decret de desemnare a unui candidat la funcția de prim-ministru.