Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Satul în care au votat…

Satul în care au votat 11 oameni în 10 ore. Președinta Consiliului Electoral de Circumscripție: „Niciodată nu a mai fost așa ceva”

În satul Salcia, din raionul Taraclia, până la ora 16:30 votaseră 11 alegători: 6 femei și 5 bărbați, ceea ce reprezintă o prezență de doar 4,45% din numărul total de 247 de alegători înscriși în liste.

Pentru funcția de primar al comunei Salcia s-au înscris doi candidați: Valentina Trifonoglo, din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova, și Dmitri Dușcov, din partea Partidului „Șansă”. Ca urmare a deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale de a exclude reprezentanții Partidului „Șansă” din scrutinul local, alegătorii din Salcia au rămas cu un singur candidat – Valentina Trifonoglo.

Contactată de ZdG, președinta Consiliului Electoral de Circumscripție Salcia, Larisa Caraman, ne-a spus că printre cei 11 votanți se numără și candidata Valentina Trifonoglo, în timp ce candidatul Șansă, exclus din cursă, nu a votat în Salcia, acesta fiind din altă localitate.

„Nici noi nu putem înțelege de ce atât de puțini oameni au participat. Niciodată nu a mai fost așa ceva”, ne-a spus Larisa Caraman.

La alegerile locale precedente, din octombrie 2019, la Salcia au participat la votare 118 alegători, primar fiind ales, din primul tur, cu 92 de voturi, Vladimir Chirnev, reprezentant al fostului Partid Democrat.

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin o pătrime din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale în respectiva circumscripție. Respectiv, în cazul satului Salcia, pentru a fi validat scrutinul, trebuie să participe 62 de votanți.