Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Recean, despre secțiile de…

Dorin Recean, despre secțiile de votare pe care rușii vor să le deschidă în regiunea transnistreană: „Statul R. Moldova acționează acolo unde poate să controleze mediul. Nu vom admite să fie încălcări pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale”

Sursa foto: Guvern

Premierul Dorin Recean solicită ca statul R. Moldova să fie respectat, în contextul în care autoritățile ruse au anunțat deschiderea a șase secții de votare în regiunea transnistreană, dar nu precizează dacă va putea fi împiedicată deschiderea secțiilor în stânga Nistrului.

Ambasadorul Vasnețov a fost convocat la MAE. Lui i s-a prezentat nota de protest. Statul R. Moldova întotdeauna solicită să fie respectat și, corespunzător, acest lucru înseamnă respect față de cetățenii R. Moldova”, declarat Dorin Recean, citat de TV8.

Întrebat dacă aceste secții vor fi deschise pe teritoriul regiunii transnistrene, prim-ministrul a declarat: „Statul R. Moldova acționează acolo unde poate să controleze mediul și, corespunzător, nu vom admite să fie încălcări pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale. În rest, nota de protest i-a fost înaintată ambasadorului Vasnețov și încă o dată repet: toată lumea trebuie să respecte R. Moldova și prin aceasta cetățenii R. Moldova”, a menționat Recean.

Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe unde i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a R. Moldova. 

„Dreptul la vot nu poate fi limitat în nicio țară. Acest fapt este scris în Constituție și în alte acte normative”, a spus Vasnețov.

Presa din stânga Nistrului a scris că în această duminică vor fi deschise șase secții de votare pentru cei circa 220 de mii de cetățenii ruși care ar locui acolo, în cadrul alegerilor pentru funcția de președinte al Federației Ruse.