Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reprezentantul permanent al Parlamentului R.…

Reprezentantul permanent al Parlamentului R. Moldova în Secretariatul Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, care deține această funcție de 19 ani, va fi rechemat

Sursa: iacis.ru

Parlamentul va examina un proiect de hotărâre prin care se propune rechemarea lui Ion Lipciu din funcția, pe care o deține de 19 ani, de reprezentant al legislativului R. Moldova în Secretariatul Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI). Raportul pentru această inițiativă legislativă a fost aprobat miercuri, 1 februarie, de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană.

„Potrivit notei informative a proiectului de hotărâre, propunerea a fost făcută în contextul examinării activității reprezentanților permanenți ai Parlamentului R. Moldova în organele administrative ale organizațiilor interparlamentare la care legislativul este parte”, se menționează într-un comunicat emis de Parlament.

Ion Lipciu a fost desemnat reprezentat permanent al Parlamentului R. Moldova în Secretariatul Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI în anul 2004.

Mold-Street a scris anterior că Ion Lipciu ar fi partener de afaceri cu Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui R. Moldova Igor Dodon. Lipciu a declarat că nu deține nicio companie în Federația Rusă.