Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Ministerului Educației la moțiunea…

Reacția Ministerului Educației la moțiunea de cenzură trimisă de PSRM

Corina Fusu nu a vrut să comenteze inițiativa socialiștilor de a trimite o moțiune de cenzură pentru demisia ei. „Ministerul a analizat această inițiativă. Însă, ministerul Educației nu va comenta declarațiile politice ale oricărei fracțiuni”, ne-a spus Sergiu Boghean, șeful cabinetului ministrei Educației.

Amintim că astăzi, în cadrul unui briefing, Igor Dodon a anunțat că PSRM va înainta în fiecare săptămână o moțiune de cenzură simplă, pentru fiecare membru de Guvern. Iar prima moțiune a fost pentru demisia ministrei Educației, Corina Fusu.

„Începând cu ziua de astăzi, în fiecare săptămână vom înainta o moțiune simplă de cenzură pentru fiecare membru al Guvernului. Pentru înaintarea unei moțiuni de cenzură simplă, împotriva unui membru de Guvern, sunt necesare 15 semnături, iar în decurs de 14 zile ministrul respectiv trebuie să vină în Parlament cu un raport”, afirmă Dodon.
Documentul respectiv a fost transmis preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, care, la rândul său, a spus că, moţiunea corespunde cerinţelor stabilite în Regulamentul Parlamentului.

„Moţiunea va fi expediată Biroului Permanent şi Guvernului. Urmează ca aceasta să fie avizată şi de comisia de profil. Moţiunea se va dezbate la data stabilită de Biroul Permanent, care nu poate depăşi 14 zile lucrătoare din momentul depunerii moţiunii”, a menționat Candu.