Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Năstase după ce…

Reacția lui Năstase după ce a fost acuzat de PDM că face agitație electorală

După ce PDM a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) că Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în incinta secției de votare, liderul Platformei DA a declarat în cadrul unei conferințe de presă că această contestație este o farsă.

„Cei care își zic democrați nu sunt nici pe departe democrați și ceea ce am constat deja nu prima oară, sunt niște agramați. Sunt niște agramați pentru că au făcut aceleași acuzații în campania municipală fără a citi legea. Vă îndemn pe fiecare dintre dvs să citească și să vadă ce înseamnă agitație electorală. Sunt niște agramați pentru că și atunci când s-au adresat, având la îndemână și justiția, și CEC, s-au adresat în mod greșit la CEC. Acești oameni pur și simplu sunt certați cu legea și cu bunul simț. De fapt, e ca și cu hoțul strigă prindeți hoțul”, a spus Năstase.

Liderul Platformei DA nu a declarat însă expres că neagă acuzațiile care i se aduc și a precizat doar că totul este o farsă.

Tot astăzi, PDM a depus o contestație împotriva Maiei Sandu, copreședinta Blocului ACUM, pe motiv că ar face agitaţie electorală anti referendum, deşi nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral.

Andrei Năstase a fost ales primar al capitalei la 3 iunie cu peste 52% din voturi și cu un avantaj de 12 643 de voturi față de candidatul PSRM, Ion Ceban. În următoarele trei săptămâni, pe rând, Judecătoria Chișinău, Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au invalidat alegerile pe motiv că, atât Andrei Năstase, cât și Ion Ceban, au făcut agitație la 3 iunie, fatp care a influențat zeci de mii de votanți.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.