Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Igor Grosu, după…

Reacția lui Igor Grosu, după ce CC a declarat constituțional decretul prin care a fost desemnat candidat la funcția de premier

Igor Grosu susține că „a luat act” de decizia Curții Constituționale (CC) prin care a fost declarat constituțional decretul prin care a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru și spune că, urmează ca în următoarele zile „să depună în plenul Parlamentului actele necesare în legătură cu echipa și programul lui de guvernare”.

Despre asta a anunțat candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, printr-un mesaj pe Facebook.

Am luat act de decizia Curții Constituționale. În următoarele zile voi depune la Parlament echipa și programul de guvernare. Așa cum am promis, prioritatea noastră imediată este scoaterea țării din criza sanitară și economică și curățarea instituțiilor statului”, menționează deputatul în postare.

Curtea Constituțională (CC) a pronunțat luni, 22 martie, Hotărârea prin care a declarat constituțional Decretul Președintei R. Moldova, Maia Sandu, nr. 47-IX din 16 martie 2021, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat, tot marți, că își retrage candidatura.

Citește și: