Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Dodon la decizia…

Reacția lui Dodon la decizia Curții Constituționale

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a venit cu o reacție la decizia Curții Constituționale, prin care șeful statului poate să refuze o singură dată candidatura propusă la funcția vacantă a unui minstru.

„Dacă guvernarea sau Curtea Constituțională își închipuie că pot forța președintele să ia anumite decizii nepopulare sau antisociale, ei greșesc amarnic. Eu mai curând voi accepta să merg la referendum, să supun acțiunile mele și ale guvernării judecății poporului… Sunt sigur că cetățenii vor fi de partea mea”, susține Dodon.

Potrivit magistraților Curții Constituționale, președintele are un rol primar în numirea și revocarea miniștrilor. „Președintele poate refuza o singură dată, motivat, propunerea premierului. Refuzul de numire a unui ministru urmează să fie depus în termen de 14 zile. Ulterior, premierul poate reitera candidatura sau numi o altă persoană în funcția de ministru, pe care președintele trebuie să o desemneze. Hotărârea Curții este irevocabilă și intră în vigoare în momentul pronunțării”, au anunțat magistrații.